Bewegen en ontmoeten

In zorgcomplex De Laethof in Eygelshoven is een beweegtuin annex ontmoetingsruimte ingericht. Het gaat om een gezamenlijk project van Zorggroep Meander, Radar en Wonen Limburg.

Samen bewegen

Uit onderzoek van de Zuyd Hogeschool blijkt dat bij ouderen in Eygelshoven twee belangrijke problemen spelen: gebrek aan beweging en een groot gevoel van eenzaamheid. Doel van het project is om deze twee problemen aan te pakken door een combinatie te maken van een beweegtuin en een ontmoetingsruimte.

Eenvoudige toestellen

In een leegstaande ruimte in de Laethof is een binnen-beweegtuin annex ontmoetingsruimte ingericht. In de beweegruimte staat een aantal eenvoudige beweegtoestellen. De fysiotherapeut van Meander kan hier haar cliënten begeleiden en fysiotherapiebehandelingen geven. Deze ruimte is verder op bepaalde tijden ook vrij toegankelijk voor de huurders van het complex en voor de inwoners van Eygelshoven die graag in beweging willen blijven. Voor alle duidelijkheid: er staan hier geen fitnessapparaten, maar simpel toestellen die uitnodigen tot bewegen.

Het andere deel van de ruimte fungeert als ontmoetingsplek. Hier kunnen mensen voor, tijdens of na het bewegen lekker zitten en van een kopje koffie of thee genieten. Cliënten van Radar (een organisatie voor kinderen en volwassenen met een (verstandelijke) beperking) zorgen voor de bediening en de schoonmaakwerkzaamheden hier.

Rol Wonen Limburg

De bijdrage van Wonen Limburg bestaat uit het geven van huurkorting.