Dorp en Duel voor leefbaarheid

Onder de noemer Dorp en Duel nemen scholieren in de gemeente Peel en Maas deel aan (sportieve) activiteiten. Het toernooi leert jongeren welke rol zij kunnen spelen bij het vergroten van de leefbaarheid in de wijk.

Bewustwording creëren

Een half jaar lang worden er in Peel en Maas sporttoernooien voor de jeugd en zes laagdrempelige activiteiten voor jeugd en ouderen georganiseerd. Met de laatste activiteiten worden ouderen die dreigen te vereenzamen uit hun isolement gehaald. Ook zorgen ze voor een beter leefklimaat in het wooncomplex èn de wijk zelf. Scholieren kunnen extra punten verdienen als ze zich inzetten voor de leefbaarheid in de wijken. De kennismaking met een andere doelgroepen zoals de ouderen zorgt voor meer bewustwording.

KERNgezond

Dorp en Duel is een initiatief van KERNgezond (onderdeel van Sport-Company), gemeente Peel en Maas, Antares, Wonen Limburg, Rabobank, basisscholen en de middelbare school in Panningen.

Rol Wonen Limburg

De rol van Wonen Limburg is aanjagen en verbinden. Wij delen onze kennis en stimuleren onze bewoners om deel te nemen aan dit project. Voor ons als woningcorporatie valt deze activiteit onder woonmaatschappelijk werk. Het betreft afspraken van vóór 2016.