Gastlessen van bevlogen professionals

Een middag in de week verzorgen professionals in het kader van IMC-basis gastlessen aan scholieren in de Roermondse wijk Donderberg.

IMC-basis

Een leerling die weet wat er later allemaal mogelijk is, is meer gedreven. Hij of zij vindt sneller zijn draai en zal daarom met meer plezier aan school en de samenleving meedoen. Dat is de insteek van de gastlessen die professionals geven in het kader van IMC-basis. De professionals komen liefst uit beroepsgroepen die niet goed vertegenwoordigt zijn in de wijk. Op die manier wordt de kijk van de leerling op de latere studiecarrière verbreed.

IMC-basis is afgeleid van een landelijke organisatie IMC-weekendschool.

Uitbreiding

In de toekomst moet de methodiek worden uitgerold over andere Limburg. Bij de start is IMC-basis in Roermond ondersteund door WOP Donderberg, een samenwerkingsverband van de provincie Limburg, gemeente Roermond, Wonen Zuid en Wonen Limburg.

Rol Wonen Limburg

De rol van Wonen Limburg is het netwerk inzetten en meezoeken naar financieringsmogelijkheden en verbreding in Limburg. Meedoen in de maatschappij is voor Wonen Limburg een drive om IMC te ondersteunen.