Heel Weert Wenst

‘Heel Weert Wenst’ is een project waarin theater wordt ingezet om leefbaarheidsprojecten in de verschillende wijken van de grond te tillen.

De Wensfabriek

Een creatief team –  van onder meer een theatermaker, vormgever en ontwerper – heeft ‘de Wensfabriek’ bedacht om de wensen uit de wijk te inventariseren. Dit is een verrijdbare en interactieve theaterinstallatie die verschillende keren de wijken bezoekt. Door middel van theater in de wijk worden bewoners op een originele wijze aangespoord om na te denken over wat ze nog missen in hun buurt. Als wensen voldoen aan de criteria van ‘Heel Weert Wenst’, mogen ze worden uitgevoerd door de wijkbewoners zelf.

Frisse blik

De Wensfabriek zorgt ervoor dat bewoners hun wijk, waar ze dagelijks doorheen bewegen, met een frisse blik kunnen bekijken. Daarnaast ontdekken ze wat hun eigen rol hierin kan zijn. Dankzij het theater wordt duidelijk waar de wijk warm voor loopt. En wat de bewoners willen realiseren om de leefbaarheid te vergroten. Voor advies en ondersteuning bij het uitvoeren van de wensen, kan het team een beroep doen op een groot aantal projectpartners. Naast Wonen Limburg, zijn dat Rick, Punt Welzijn, Rabobank Weert-Cranendonck, Huis voor de Kunsten Limburg.

Rol Wonen Limburg

De rol van Wonen Limburg is het aanjagen en verbinden van de Wensfabriek. Ook is een bijdrage geleverd aan de financiering. Dit project valt onder woonmaatschappelijk werk. Het betreft hier afspraken van voor 2016.