Huis van Morgen

In de gemeente Peel en Maas is een modelwoning ingericht waar ouderen en mensen met een handicap inspiratie op kunnen doen over hoe ze hun woning kunnen aanpassen.

Modelwoning

Ouderen zijn niet altijd even goed op de hoogte van de (technologische) mogelijkheden die een woning senior-vriendelijk kunnen maken. Wonen Limburg heeft in de Bernhardstraat in Panningen een huis beschikbaar gesteld als modelwoning waar huurders de mogelijkheden kunnen zien en uitproberen. Zo is het Huis van Morgen uitgerust met moderne technische snufjes en eenvoudige handigheidjes. Een bezoek aan de modelwoning moet oudere huurders op nieuwe ideeën brengen, zodat ze langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

Technologie

In de modelwoning kunnen bezoekers aanpassingen en technologische hulpmiddelen zelf uitproberen. Ze worden rondgeleid door enthousiaste vrijwilligers die informeren en stimuleren. Het Huis van Morgen laat zien dat het heel goed mogelijk is om in je eigen huis te blijven wonen, ook als je gebreken krijgt. Het project spoort bewoners aan om bewust na te denken over hun eigen woonwensen. Het is ook een plek geworden waar mensen met elkaar in contact komen.

Het project is een samenwerkingsverband van Wonen Limburg met de gemeente Peel en Maas, Vorkmeer, De Zorggroep, Proteion, Rabobank en Eizt. Streven is om het huis een regionale functie te laten vervullen.

Rol Wonen Limburg

Wonen Limburg heeft een woning beschikbaar gesteld voor het project.