Jongerencoaching

Meer dan twintig risicojongeren in Venray hebben dankzij inspanningen van een jongerencoach een baan gevonden.

 

Verhoogd risico

Venray had een groep van ongeveer 25 jongeren met een grote kans op criminalisering. Coaches van het project Jongerencoach hebben deze risicojongeren aangesproken en spiegel voorgehouden door om zich heen te laten kijken. Ze werden onder meer voorgesteld aan ex-criminelen die nu een baan hebben en een normaal leven leiden. Zo konden de deelnemers zien dat criminaliteit niet loont. Voor meer dan twintig jongeren was het project een opstapje naar een baan.

Aan het werk

De uitvoering van het project is in handen van Stichting Jongerencoaching een organisatie die goede banden heeft met (risico)jongeren. In Venray was Wonen Limburg mede-initiatiefnemer van het project. Zo konden de deelnemers gebruik maken van ons netwerk, maar ook van de netwerken van gemeenten en bedrijven met een Social Return-verplichting. Omdat meerdere jongeren aan werk zijn geholpen, is het project geslaagd. Maar de veiligheid in de wijk is nauwelijks verbeterd door het project.

Rol Wonen Limburg

Voor dit project zochten wij opzettelijk geen publiciteit. Hiermee wilden we voorkomen dat het project en de deelnemende bedrijven een negatief imago krijgen.