Ken je buur

In Geleen worden bewoners met elkaar in contact gebracht met behulp van waardebonnen.

Anoniem

Ken je buur is een project dat we hebben uitgevoerd in een groot appartementencomplex in Geleen. Typerend voor het complex is het grote aantal  kleine woningen waar mensen maar een korte tijd wonen. Verder zijn er veel appartementen bewoond door mensen met een zorgvraag. Het gevolg van deze samenstelling is dat de bewoners elkaar veelal niet (leren) kennen. De meeste bewoners voelen zich dan ook niet verbonden met en verantwoordelijk voor de woning, het complex én hun buren.

Waardebon

Wij hebben de bewoners uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan. Op elke galerij hebben bewoners zelf gesprekken georganiseerd.  Alle deelnemers ontvingen een waardebon van de naastgelegen supermarkt. De gesprekken rondom Ken je buur hebben er voor gezorgd dat de bewoners elkaar beter hebben leren kennen. Zo zijn er gezamenlijke initiatieven tot stand gekomen zoals een keldersale  en zijn er groepen die deelnemen aan de jaarmarkt.

Rol Wonen Limburg

Wonen Limburg heeft de bewoners uitgedaagd om met elkaar het gesprek aan te gaan. Wij hebben de (groeps)gesprekken gefaciliteerd en geleid. Daarnaast hebben we het contact met de supermarkt gelegd die de waardecheques heeft verspreid. Woning Limburg spoort de bewoners aan om vervolgactiviteiten op te pakken.