Pilotproject Huurachterstanden

Het project Huurachterstanden in Venray is een initiatief van een betrokken huurder die als budgetbeheerder medehuurders helpt met het oplossen van huurachterstanden en andere (problematische) schulden.

Leven op de rit

Huurders van Wonen Limburg met een huurachterstand krijgen drie maanden lang budgetbegeleiding zodat ze het leven weer op de rit krijgen. Samen met de budgetbeheerder wordt gekeken hoe de huurachterstand, maar ok andere schulden kunnen worden aangepakt. Deelnemers krijgen meer inzicht in hun inkomsten en uitgaven, maar leren ook hoe je de balans kunt bewaken. De insteek is dat ze zelfstandig hun financiƫn kunnen regelen.

Ex-huurder

Bijzonder bij dit pilotproject is dat het initiatief en de uitvoering komt van een betrokken (ex-)huurder van Wonen Limburg die een eigen administratiekantoor is begonnen.

Rol Wonen Limburg

De rol van Wonen Limburg in dit pilotproject is de begeleiding van de budgetcoach en toezicht houden de aangeleverde dossiers. Wonen Limburg werkt met de gemeente Venray aan de stroomlijning van de huurincassoprocedures en schuldhulpverleningstrajecten (preventief en repressief). Voor de woningcorporatie valt dit project onder woonmaatschappelijk werk.