Pluktuin de Laethof

Bij woonzorgcomplex de Laethof in Eygelshoven is een grasveld omgetoverd tot een mooie pluktuin met wandelpaden, leuke borders, zitbanken en tuinhuisje. De bewoners zorgen zelf voor het onderhoud.

Prettige ontmoetingsplek

Bewoners van complex De Laethof, de meesten van hen senioren met zorgvraag, hadden al de beschikking over een tuingedeelte waar voorheen weinig mee werd gedaan. Enkele bewoners kwamen met het idee om van de tuin een prettige ontmoetingsplek te maken. Zij hebben vervolgens een verzoek ingediend bij Wonen Limburg voor een pluktuin met mooie, kleurrijke bloemperken, wandelpaden, zitbanken en een tuinhuisje.

Bewonersinitiatief

In het woonzorgcomplex De Laethof woont een mix van zorgbehoevende senioren en een zelfredzame senioren. Het complex ligt tegen het centrum van Eygelshoven. Met de pluktuin de ‘Egelze’ hebben de bewoners nu een eigen plek om heerlijk te vertoeven en elkaar te ontmoeten. Wonen Limburg was meteen enthousiast over het bewonersinitiatief omdat de corporatie voorstander is van meer ontmoetingsplekken. Bovendien laat het idee zich prima vertalen naar andere complexen in Limburg.

Rol Wonen Limburg

Wonen Limburg was aanjager en uitvoerder van het project dat mede door het samenwerkingsverband IBA Parkstad is bekostigd. Wij faciliteren bewoners om elkaar te ontmoeten. Daarbij streven we naar een co-creatie tussen bewoners, netwerkpartners en de corporatie.