De Ruilwinkel

Bewoners van het Aurora-complex in de GMS-wijk in Heerlen zijn een ruilwinkel begonnen voor medebewoners in financiƫle nood. Inmiddels is de winkel een belangrijke ontmoetingsplek in de wijk.

Niet alleen voor huurders

In het begin was de ruilwinkel alleen open voor bewoners van het Aurora-complex die geen geld hebben om iets nieuws te kopen. De doelgroep is later uitgebreid, waardoor nu iedereen uit de wijk hier terecht kan om iets nieuws aan te schaffen. In de winkel kunnen overigens helemaal geen spullen worden gekocht. Er kan alleen worden geruild.

Belangrijke ontmoetingsplek

Inmiddels is de winkel verhuisd naar een groter pand in ons complex aan de Sittarderweg in Heerlen, direct naast de buurtwinkel Heerlen. In de nieuwe ruilwinkel is veel meer ruimte voor de opslag en het uitstallen van meer en vooral grotere spullen, zoals: kasten, tafels, nachtkastjes en bankstellen. Er is ook ruimte voor ontmoeting, want in de nieuwe ruilwinkel is een gezellige koffiehoek ingericht. De ruilwinkel is ondertussen uitgegroeid tot een belangrijke ontmoetingsplek in de wijk.

Rol Wonen Limburg

De ruilwinkel wordt geheel gerund door vrijwilligers. Wonen Limburg, dat het project een warm hart toedraagt, geeft de Ruilwinkel huurkorting .