Senioren eetpunt

In het centrum van Venray kunnen senioren een keer per week samen eten bij een eetpunt.

Samen eten

Op verzoek van bewoners is de wijkbeheerder van Wonen Limburg in het centrum van Venray op zoek gegaan naar een plek waar senioren gezamenlijk kunnen eten. ‘Samen eten, doet eten’ en bovendien worden er tijdens een diner in een gezellige ambiance gemakkelijk contacten gelegd. In het centrum van Venray was echter geen geschikte ontmoetingsruimte voor een senioren-eetpunt. Daarom is contact gezocht met ondernemers in het winkelcentrum De Bleek.

Restaurant Uniek

De eigenaren van restaurant Uniek waren bereid om het nieuwe initiatief een kans te geven. Elke dinsdag tussen 17.00 en 19.00 stellen zij hun restaurant in het winkelcentrum open voor senioren uit het centrum. Zij krijgen voor een schappelijke prijs een diner voorgeschoteld. Alle senioren uit het centrum zijn welkom. De enige voorwaarde is dat ze zich vantevoren aanmelden. Het senioren-eetpunt is een groot succes. Wekelijks zijn er tussen de dertig en veertig eters.

Rol Wonen Limburg

De rol van Wonen Limburg is verbinden en aanjagen. Zo is samen met bewoners gezocht naar een geschikte plek voor een eetpunt. Met het project wordt de dreigende vereenzaming van ouderen aangepakt. Ook zorgt het eetpunt voor verbinding.