Zwerfafval Serviliusstraat

Huurders van appartementen aan de Serviliusstraat in Weert ruimen een keer in de twee weken het zwerfafval rondom de flat op.

Imago-probleem

De Serviliusstraat heeft vanuit het verleden een imago-probleem. Door allerlei maatregelen is de leefbaarheid de afgelopen jaren flink verbeterd. De hoeveelheid zwerfafval in- en rondom het complex blijft echter een hardnekkig probleem. De bewonersgroep in de Serviliusstraat stoorde zich daaraan en besloot om zelf de handen uit de mouwen te steken.

Verantwoordelijkheid

Om de veertien dagen komen vrijwilligers bij elkaar om het zwerfaval op te ruimen. Hiermee hopen ze ook te bereiken dat andere bewoners zich meer verantwoordelijk gaan voelen voor de eigen leefomgeving. Een tot twee keer per jaar organiseert de bewonersgroep van de flat ook al een grote schoonmaakactie .

Rol Wonen Limburg

Wonen Limburg ondersteunt initiatieven van bewoners die de leefbaarheid in en om het wooncomplex bevorderen. De corporatie stelt de bewoners materiaal beschikbaar voor het schoonmaken, zoals een container voor grote schoonmaakacties.