Bruishuis: laagdrempelig ondernemershuis voor starters

In de Roermondse wijk Donderberg biedt het ‘Bruishuis’ kleine en startende ondernemers uit de wijk onderdak.

 

Kansmakelaars

De zogenaamde kansmakelaars van Wonen Limburg sporen werkloze inwoners van Donderberg aan om een eigen bedrijf op te zetten. Het Bruishuis is bedoeld voor ondernemers die de keukentafel of garage zijn ontgroeid, maar nog te klein zijn om een eigen atelier, kantoor of winkelruimte te huren. Zij kunnen via Bruishuis een betaalbare ruimte huren. In de wijk zijn inmiddels tal van kleine bedrijfjes, zoals de pc-dokter en een naaiatelier voor Surinaamse en Afrikaanse kleding.

Uit anonimiteit

De ondernemers van het Bruishuis vormen samen een gemeenschap die activiteiten, talenten, informatie uitwisselt, maar die ook elkaar inspireren. De ondernemers kunnen zo hun activiteiten zichtbaar maken in de wijk, en daarmee uit de anonimiteit te treden. Het initiatief draagt bij aan ondernemerschap in de wijk en bevordert daarmee de leefbaarheid. Ook zorgt het lokale ondernemershuis voor een positief imago van Donderberg. Het Bruishuis is onderdeel van het Wijk Ontwikkelings Proces (WOP) Donderberg. Dit is een samenwerking tussen Provincie Limburg, Gemeente Roermond, Wonen Zuid en Wonen Limburg. De looptijd is van 2012 tot 2024.

Rol Wonen Limburg

De rol van Wonen Limburg is beperkt tot het aanjagen van het initiatief, de inzet van haar netwerk en ondersteuning in beheer.