Kookboek

In de kleurrijke wijk Brukske in Venray hebben wijkbewoners een kookboek samengesteld met recepten uit verschillende culturen.

Kleurrijk Brukske

Met meer dan 70 nationaliteiten mag de Venrayse wijk Brukske een kleurrijke wijk genoemd worden. Daarmee is het ook een leuke en interessante wijk om te wonen en te leven, want diversiteit kan immers ook inspireren. Door middel van een kookboek dat door de bewoners zelf is samengesteld, kunnen wijkbewoners de meerwaarde van een multiculturele samenleving ervaren. Bewoners mochten zelf bijzondere recepten uit hun eigen cultuur aangedragen. Daarmee gaven ze letterlijk een kijkje in hun keuken.

Dagelijkse kost

In totaal zijn 24 recepten gebundeld in de “Wereldkeuken van dichtbij – favoriete gerechten van inwoners van Brukske”. Het gaat niet om ingewikkelde recepten, maar om dagelijkse kost. Zes amateurfotografen zorgden voor de illustraties in het boek. Naar aanleiding van het kookboek zijn ook verschillende kookworkshops gehouden. Het kookboek wordt op verschillende plekken in Venray verkocht, zodat iedereen in Venray kan genieten van de multiculturele gerechten.

Rol Wonen Limburg

De rol van Wonen Limburg is aanjagen, verbinden en ondersteunen. Het project wordt gefinancierd met geld uit het Sociaal Activerings Programma (SAP). Het SAP is een samenwerkingsverband van de gemeente Venray en Wonen Limburg dat is gestart in 2007 en loopt tot 2018.