Lentekermis

Voor de kinderen in de Venrayse wijk Brukske wordt jaarlijks een Lentekermis gehouden met oud-Hollandse spelen.

Voorjaarsvakantie

Speciaal voor de scholieren in de wijk Brukske die in het voorjaar niet op vakantie gaan, heeft het wijkplatform de Lentekermis in het leven geroepen. De Bachtuin aan de Bachstraat wordt dan omgetoverd tot een speelparadijs met gezellige spelletjes en een draaimolen. De activiteit wordt volledig verzorgd door vrijwilligers uit de wijk onder leiding van speelcoach Henk Wilmsen.

Saamhorigheid

Om alle kinderen in de wijk een leuke voorjaarsvakantie te bezorgen wordt een keer per jaar alles uit de kast getrokken voor de Lentekermis. Naast een nostalgische draaimolen en een suikerspinnenkraam, zijn er oud-Hollandse kinderspelletjes zoals ballengooien en koekhappen. Ouders, familieleden en vrijwilligers uit de wijk zorgen er samen voor dat de kinderen een onvergetelijke dag hebben. De kosten zijn minimaal dankzij sponsoren en omdat de vrijwilligers zelf zorgen voor de spelattributen.

Rol Wonen Limburg

Wonen Limburg zorgt voor ondersteuning en hand- en spandiensten. De Lentekermis bevordert de saamhorigheid in de wijk en stimuleert ontmoeting en daarmee ook de zelfredzaamheid van de wijkbewoners.