Kompaswoningen Schuttersveld

In voormalig verzorgingshuis Schuttersveld in Venray zijn tijdelijke woonplekken gerealiseerd.

Tijdelijke woonruimte

Schuttersveld vormt al jaren een centrale plek in de wijk en heeft een bijzondere betekenis voor de bewoners van de Venrayse wijk Noord-West. In het pand zijn 35 zogenaamde kompaswoningen gerealiseerd. Dit zijn woonruimten waar mensen twee tot vijf jaar kunnen wonen. In ruil daarvoor moeten ze elkaar helpen en zorgen voor de leefbaarheid in het gebouw en de omgeving.

Spilfunctie terug

Het gaat om 10 studio’s, 21 duo’s en 4 familieappartementen worden in de loop van 2018 opgeleverd. Het overige deel van Schuttersveld wordt verhuurd aan maatschappelijke organisaties. Door deze transformatie wordt de spilfunctie van het gebouw weer teruggebracht naar de wijk. Schuttersveld vormt een actieve schakel in het samen wonen, leren, zorgen en werken in de wijk.

Rol Wonen Limburg

Wonen Limburg schreef samen met de gemeente een pitch uit voor een nieuwe invulling voor Schuttersveld. Een adviescommissie met vertegenwoordigers van de bewoners, huurders, de wijkraad, de Stichting Kapstok, De Zorggroep, de gemeente Venray en Wonen Limburg beoordeelde de plannen. Met de uitkomst zijn 5 nieuwe maatschappelijke partners in beeld gekomen om gezamenlijk invulling te geven aan het pand die recht doet aan het gebouw, de omgeving en de woonbehoefte in de gemeente Venray.